Bestemming

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 11:04

Een reis maken is meestal leuk. Je kan het zo avontuurlijk maken als je zelf wil. Maar een van de eerste dingen die je vaak doet wanneer je een reis gaat plannen is het bepalen van je bestemming. Bij een emotionele reis is dat precies zo. Je zult voor jezelf een bestemming moeten bepalen om te zorgen dat je richting kunt geven aan je reis.

Meestal begint het zo'n paar maanden voor aanvang van de zomervakantie, de grote vraag: "Waar gaan we dit jaar op vakantie?" Je gaat bestemmingen bedenken waar je nog graag een keer naar toe zou willen. Dan ontstaat er vaak een lijstje en uit dat lijstje wordt een bestemming gekozen. Of, zoals dat bij ons vaak gaat, je kiest eerst het land waar je heen wil, dan volgt vaak de regio en als detail komt dan de uiteindelijke bestemming. Met als criterium dat het niet verder rijden mag zijn dan max. vier uur. Dit jaar was het makkelijk de kinderen wilde graag terug naar dezelfde camping als vorig jaar. Dus we waren snel klaar. En wanneer je dan je bestemming hebt gevonden, dan ga je de reis bepalen. 

Hoe grappig is het dan om te zien dat wanneer je een emotionele- of spirituele reis gaat maken je vaak de omgekeerde route kiest. Meestal begin je met de reis zonder dat je duidelijk je bestemming voor je hebt. Eigenlijk heb je dus nog geen idee waar je heen wil, vaak weet je alleen dat je niet meer wil zijn waar je nu bent. Maar ook tijdens een emotionele reis is het heel belangrijk om te weten waar je heen wil. Wie wil je zijn wanneer je klaar bent met je reis. Nu ben je in het leven eigenlijk nooit klaar met emotionele reizen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Wie wil jij zijn, wie ben jij bedoeld te zijn. Wat zijn jouw talenten en wat kun je daar mee voor jezelf en/of voor de wereld. 

En wanneer je dat duidelijk voor je hebt, wie je bedoeld bent te zijn en welke talenten jij in kan en wil zetten dan kun je nog beter je reis plannen, je reisleiders kiezen, je reisgezelschap samenstellen en je reisgidsen uitzoeken. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.