Reisgezelschap

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 15:53

Naast je reisleider(s) is het vaak heel fijn om een reisgezelschap te hebben. Alleen reizen kan namelijk heel fijn zijn, maar met meerdere is het vaak toch gezelliger. Met een reisgezelschap heb je mensen waarmee jij je successen kan vieren, je tegenslagen kan delen en elkaar kunt opbouwen en ondersteunen. Daarnaast kun je van elkaar ook heel veel leren.

Zakelijk heb ik twee hele lieve business-buddy’s. Ze zijn ook hypnotherapeut, net als ik en willen ook groei en ontwikkeling in hun bedrijf. Iedere week spreken we elkaar sowieso en ook tussendoor hebben we regelmatig contact. We houden elkaar scherp, spreken elkaar aan op de richting die we op willen/gaan en delen onze successen en tegenslagen.

Ook je reisgezelschap kies je weer op basis van de reis die je wil gaan maken. Het is wel handig wanneer jullie allemaal ongeveer dezelfde kant op gaan. En toch zullen er binnen dat gezelschap mensen deels hun eigen reis maken. Dat komt, omdat we allemaal mensen zijn en dus allemaal anders. De behoeftes die je tijdens de reis zult hebben zijn ook voor iedereen verschillend. En dat is helemaal niet erg wanneer je wel allemaal ongeveer dezelfde bestemming hebt. Met mijn business-buddy’s is onze gezamenlijke bestemming een succesvolle praktijk. Maar dat is voor mij iets anders dan voor mijn buddy’s. Bijvoorbeeld al de winst die we willen maken uit onze bedrijven is voor ons alle drie verschillend. Het soort klanten waar we mee willen werken is voor alle drie anders. Maar dat is niet erg want ons gezamenlijke doel is succesvol zijn. En wat dat betekend succesvol zijn is voor ons alle drie anders. Zorg dus dat je een reisgezelschap kiest dat in ieder geval dezelfde bestemming heeft. En juist doordat iedereen dezelfde bestemming heeft ga je ontdekken dat anderen tegen dezelfde struggels aanlopen als jij. Je mag ontdekken dat jij niet alleen bent in je zoektocht.

En ook al heb je een reisgezelschap kan het voorkomen dat je stukken van je reis alleen maakt. En dat is helemaal ok. Dat kan ook eigenlijk niet anders, want uiteindelijk ben jij degenen die alleen deze reis kan maken. Het is vaak een reis naar binnen, diep in jezelf durven kijken. En soms ook gewoon bloedeerlijk zijn tegen jezelf. Je zult waarschijnlijk gaande weg ontdekken dat je het grootste deel van je reis alleen zult maken. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want het is jouw reis.

En ook al reis je het grootste deel van de tijd alleen is het heel fijn dat je een reisleider hebt en een reisgezelschap die je kunnen ondersteunen. Zeker op de momenten dat het tegenzit of net even niet gaat zoals je had bedacht. En vraag dan ook hun hulp. Wat mij betreft is hulp durven vragen, erkennen dat je het niet helemaal alleen kan juist een teken van kracht. Want het vraagt vaak veel moed om, om hulp te vragen. Doe het alsjeblieft, want het maakt het leven zoveel fijner!

Weten waar ik je mee kan helpen? Kijk dan nog even verder rond op de website. Bijvoorbeeld bij wat er nog meer mogelijk is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.