Reisleiders

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 15:10

Wanneer je op reis gaat dan kun je natuurlijk helemaal alleen gaan. Kan heel fijn zijn, maar meestal is een reisgezelschap wel lekker. Daarnaast kan het ook heel handig zijn wanneer je kan beschikken over een reisleider. Zeker wanneer je ergens heen gaat waar je nog nooit bent geweest.

Met een geestelijke reis is het meestal heel verstandig om in ieder geval een reisleider te hebben. Dan kun je nog af en toe stukjes alleen reizen, alleen is het wel handig dat er iemand is die je de weg kan wijzen in het voor jou nog onbekende gebied. En welke geestelijke reis je maakt, maakt dan niet zoveel uit. Het kan zijn dat jij meer zelfvertrouwen wil, of meer voor jezelf wil leren opkomen, of misschien wel omdat je juist heel erg op zoek bent naar wie je nou eigenlijk bent of wil zijn. Het kan ook zijn dat je wil werken aan dingen die je nu op dit moment in de weg zitten. Bijvoorbeeld doordat jij jezelf onnodig klein houdt, anderen altijd meer prioriteit geeft dan jezelf, even de weg kwijt bent in het leven.

Zelf heb ik drie reisleiders die me allemaal helpen om de weg te vinden in verschillende gebieden in mijn leven.

De eerste is mijn businesscoach die me helpt om de weg te vinden in ondernemersland. Ze is goudeerlijk, ook wanneer ik het eigenlijk niet wil horen. En de momenten dat ik het eigenlijk niet wil horen, zijn juist de momenten waar ik de meeste groei ervaar. Want groei ligt buiten je comfortzone. Ze geeft tips en advies over hoe ik mijn onderneming aan moet pakken. Want hoe ik therapeut en coach moet zijn dat weet ik goed, maar dat stukje ondernemen is soms nog lastig.

Dan is er een hele lieve dame die me helpt om mijn talenten te ontdekken en me verder, spiritueel te ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat ik bepaalde dingen kan, zoals pijn wegnemen en energie doorgeven via mijn handen. Dat is natuurlijk een hartstikke mooi talent en goed om verder te ontwikkelen, zodat ik nog meer mensen hier mee kan helpen.

En op het gebied van levenskeuzes en christelijke ontwikkeling is er een priester die me daarin begeleid. Ook weer iemand die me met regelmaat een spiegel voorhoudt. En ook hier is het weer dat juist de vragen die hij stelt waar ik eigenlijk liever geen antwoord op geef, juist de vragen zijn die zorgen voor de meeste groei.

Ik ben echt super eigenwijs, de meeste die mij kennen zullen dat volmondig beamen, en van de meeste mensen neem ik niet zomaar iets aan. Dit zijn denk ik de drie mensen in mijn leven waarvan ik het accepteer dat ze bloedeerlijk tegen me zijn, ook wanneer ik het niet leuk vind om te horen.

Wanneer je dus een geestelijke reis gaat maken, of wil gaan maken, is het verstandig om reisleiders te zoeken. En dat hoeft niet perse iemand te zijn die je heel aardig vindt. Misschien wel juist niet. Zowel mijn businesscoach als de priester vond ik helemaal niet aardig op het moment dat ik ze leerde kennen. Door de tijd hebben we elkaar beter leren kennen en ben ik ze gaan waarderen en zelfs van ze gaan houden.

Zoek wel een reisleider die je daadwerkelijk de weg kan wijzen in het gebied waar jij je reis wil gaan maken. Het is niet handig om een tropenexpert mee te vragen op een reis naar Antarctica op de hoop dat hij/zij je daar de weg kan wijzen. Bedenk dus eerst in welk gebied jij je reis wil gaan maken. Is het zakelijk of privé, is het een probleem wat je verholpen wil hebben of wil je juist spiritueel groeien. Zijn er levensvragen waar je antwoord op wil hebben of wil je meer structuur in je leven. En wat is het waar je precies aan wil werken, wat is je bestemming. Wanneer je reis klaar is waar ben je dan?

Vind je dat lastig of weet je niet waar je nou eigenlijk moet beginnen? Kom een keer koffie drinken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.