Liefdesbrief aan jezelf

De liefde, hoe mooi is dat! Je weet vast wel hoe het voelt om verliefd te zijn of om heel veel van iemand te houden. Je partner, je kinderen, je ouders, vrienden of vriendinnen. En er zijn zoveel verschillende vormen van liefhebben. Ik kan daar helemaal gelukkig van worden, van de liefde.

Maar hoeveel heb jij jezelf lief? Houd jij onvoorwaardelijk van jezelf en van je lijf? Heb jij genoeg zelfliefde, zodat je emmertje overstroomt en je kan uitdelen aan anderen?

Ik gebruik altijd graag het beeld van een emmertje. Hoe vol zit jouw liefdesemmertje? Zit er genoeg in, zodat je ervan uit kan delen? Of is er eigenlijk niet genoeg, zodat wanneer je gaat uitdelen er niet genoeg voor jezelf over blijft?

Het is belangrijk dat jij je liefdesemmertje gevuld houdt. Zodat er voor jezelf genoeg overblijft wanneer je gaat uitdelen aan anderen. Er zijn verschillende manieren waarop jij je liefdesemmertje kan vullen. Dit kan doordat anderen jou liefde geven, dat is natuurlijk heel mooi. Nog mooier is het wanneer jij zelf je liefdesemmertje kan vullen. Zelfliefde! Jezelf lief hebben met heel je hart, ziel en wezen, zodat je anderen lief kan hebben met heel je hart, ziel en wezen.

Een mooie manier om je emmertje te vullen met zelfliefde (wat totaal niks te maken heeft met egoïsme!) is door een liefdesbrief te schrijven aan jezelf. Schrijf aan jezelf eens hoe mooi jij jezelf vindt, wat je goed vindt aan jezelf, welk deel van je lichaam je het meeste waardeert en waarom, welke kwaliteiten jij van jezelf het meeste waardeert.

Pak pen en papier, zet een timer op 10 minuten, zet je mindset op de liefde voor jezelf en begin te schrijven zonder er heel bewust over na te denken. Laat de woorden in je opkomen en lees nog niets terug. Wanneer de timer is afgegaan ga je die liefdesbrief aan jezelf rustig lezen. Verander er niets aan, want het is je onbewuste mind die voor jou geschreven heeft, dit is hoe jij diep van binnen over jezelf denkt. In de positieve zin dan. Mochten er toch wat negatieve dingen in doorklinken? Schrap ze direct uit je liefdesbrief!

Het kan de eerste keer lastig zijn of een beetje vreemd voelen. Probeer jezelf daar overheen te zetten. Deze brief is voor jou en voor jou alleen. Niemand hoeft hem te lezen. Koester hem en wanneer jij jezelf onzeker voelt, lees dan weer eens die liefdes verklaring aan jezelf. En je kan het zo vaak doen als je zelf wil.

Want het klinkt heel cliché maar het is wel waar: Je kan pas oprecht van iemand anders houden, wanneer je ook van jezelf kan houden.

Je kan namelijk niet weggeven wat je niet hebt. Dus is je emmertje niet vol genoeg? Vul hem dan, of laat hem vullen met oprechte, onvoorwaardelijke liefde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.